![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
Podziel się:
![Opublikuj na Facebook Opublikuj na Facebook](http://www.senior.pl/gfx_new/social/facebook.png?0004)
![Opublikuj na Wykop.pl Opublikuj na Wykop.pl](http://www.senior.pl/gfx_new/social/wykop.png?0004)
![Opublikuj na Nasza Klasa Opublikuj na Nasza Klasa](http://www.senior.pl/gfx_new/social/naszaklasa.png?0004)
![Opublikuj na Blip Opublikuj na Blip](http://www.senior.pl/gfx_new/social/blip.png?0004)
Surówka szczypiorkowo- rzodkiewkowa z czerwonym winem
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Niespotykane połączenie kefiru i czerwonego wina z tradycyjnie "twarożkowymi" warzywami daje zaskakujące doznania smakowe i wizualne.
![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
![© Daniel Täger - Fotolia.com © Daniel Täger - Fotolia.com](/files/9e8ff25eeffcb0869aae6470030f15a1.jpg)
Składniki
średni pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku
mała cebula
do sosu:
pół szklanki kefiru
ćwierć szklanki łyżki czerwonego wina
pieprz
musztarda
1 łyżka oleju
![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
Wykonanie
1.Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobne plasterki
2.Posypać pokrojoną cebulą i szczypiorkiem
3.Kefir, wino, pieprz, musztardę i olej wymieszać (najlepiej zmiksować blenderem) aby powstał sos.
4.Polać rzodkiewki i odstawić na 10 min.
Dieta Montignac - jeśli ma to być posiłek węglowodanowy należy zrezygnować z oleju i użyć kefiru lub jogurtu 0%
![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
![](http://www.senior.pl/gfx_new/px.gif)
Przepis dodany przez: ena