Strona główna Dieta śródziemnomorska sałatki Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu

Dieta: · śródziemnomorska · niskowęglowodanowa ·

Odżywcza, pożywna i szybka w przygotowaniu. Idealna do obiadu i kolacji, doskonała także jako samodzielne danie.

Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu


Składniki
Składniki dla 4 osób:
• 20 dużych różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
• 20 sztuk oliwek w zalewie
• 4 kopiaste łyżki tartego parmezanu
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 4 łyżeczki koperku
• Sól



Wykonanie
Brokuły gotujemy na parze lub w osolonej wodzie przez ok.5-10 minut. Gorące warzywa mieszamy z pokrojonymi w talarki oliwkami, posypujemy parmezanem i koperkiem. Całość polewamy oliwą z oliwek.


Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Kapusta po węgiersku
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X