Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Warzywne galaretki

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Warzywne galaretki

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · bezglutenowa ·

Błyskawiczne w przygotowaniu, lekkie i bardzo smaczne. Idealna przekąska na codzień i dla gości.

Warzywne galaretki


Składniki
Składniki dla 4-6 osób:
• 4 kopiaste łyżeczki żelatyny spożywczej
• 4 szklanki bulionu
• Pół szklanki marchewki konserwowej
• Szklanka kukurydzy
• 2 ogórki konserwowe
• Papryka konserwowa
• 3 patisony konserwowe
• Garść natki pietruszki



Wykonanie
Ogórki, patisony i paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z marchewką konserwową, kukurydzą i natką pietruszki. Całość przełożyć do salaterek. Wymieszać żelatynę z bulionem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa zalać rosołem i odstawić do zastygnięcia. Po przechłodzeniu wstawić do lodówki na ok.2-3 godziny. Podawać ozdobione natką pietruszki.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Sałatka z patisonów i rukoli
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy