Strona główna Dieta niskokaloryczna danie główne Ryba po grecku

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ryba po grecku

Dieta: · niskokaloryczna · bezglutenowa ·

Sos warzywny z tego przepisu jest też doskonałym dodatkiem do mięs. Rybę można także usmażyć bez panierki, jest wówczas zdrowsza i mniej kaloryczna.


Składniki
1 szklanka bułki tartej
1 kg jędrnych filetów z ryby (np. dorsz lub morszczuk, najlepiej nie mrożone)
2 duże marchewki
1 duża pietruszka
1/2 średniego selera
2 średnie cebule
4 łyżki przecieru 100 ml przecieru pomidorowego
3/4 szklanki oleju
1 łyżka musztardy
3 liście laurowe, 6 ziaren pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka



Wykonanie
Filety oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, panierować w mące, jajku i tartej bułce i smażyć na połowie oleju na złoty kolor. Odsączyć, wystudzić.

Warzywa zetrzeć, cebulę posiekać w kostkę i dusić na głębokiej patelni aż się lekko zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, przyprawy, dusić mieszając do miękkości. Dodać pomidory i musztardę i dusić jeszcze kilka minut do odparowania płynu. Doprawić.



Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Camila




Zobacz też

Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Sałatka z zielonych pomidorów
Kotleciki jagnięce z sosem chrzanowym
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X