Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym

Dieta: · śródziemnomorska ·

Pyszne i aromatyczne! Idealnna propozycja na lekki letni obiad w klimatach śródziemnomorskich..

Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym


Składniki
• 2 bakłażany
• opakowanie dowolnego serka topionego
• sól, pieprz
• 1 szklanka sosu pomidorowego
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• świeże liście bazylii



Wykonanie
Bakłażany myjemy i kroimy w 1cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.



Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: Producent serków topionych SERTOP
Autor: Producent serków topionych SERTOP



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Kapusta po węgiersku
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Pikantny chłodnik z arbuzem
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X