Strona główna Dieta śródziemnomorska sałatki Sałatka brokułowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka brokułowa

Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·


Składniki
6 plasterków bekonu
3 filiżanki różyczek brokuła
3 filiżanki pokrojonego kalafiora
3 filiżanki posiekanego selera
2 filiżanki groszku
1 filiżanka żurawin
1 filiżanka orzeszków ziemnych
¼ filiżanki soli
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka octu winnego
2 łyżeczki posiekanej cebuli
¼ filiżanki Parmezanu
1 ½ filiżanki majonezu


Wykonanie
1. Podsmaż bekon
2. Połącz ze sobą brokuła, kalafiora, selera, groszek i żurawiny
3. Wymieszaj majonez i ocet, przypraw solą, cukrem. Dodaj cebulę i starty ser. Powstałą mieszanką polej warzywa
4. Dodaj bekon i orzeszki. Całość wymieszaj



Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 800 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcze: 73 g
Cholesterol: 55 mg

Źródło: www.allrecipes.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy