
Podziel się:




Sałatka z zielonych pomidorów
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · po prostu smaczne · bezglutenowa ·
Pyszna sałatka do wędlin i jako dodatek do drugiego dania

Składniki
Zielone pomidory
Cebula

Wykonanie
Pomidory umyć , pokroić w plastry – odstawić na kilka godzin , by puściły sok
Cebulę obrać i tez pokroić w plastry - odstawić na kilka godzin , by puściła sok
Następnie odcisnąć z soku i cebulę i pomidory i rzucić na kipiącą marynatę , niech razem kipnie.
Przełożyć do słoiczków, pasteryzować (od chwili kipnięcia) 10 minut

Rodzaj potrawy przetwory | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |

Autor: Basko

Przepis dodany przez: Basko