
Podziel się:




Ciasto ze śliwkami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Jako,że mamy teraz sezon na węgierki a ciasto jest pyszne i nie wymaga dużo pracy.

Składniki
200 gram masła (może być margaryna)
4 całe jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
2 łyżki kwaśnej śmietany
Około 1 kg węgierek

Wykonanie
Masło utrzeć z cukrem dodać po 1 jajku,następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
dodać mleko i śmietanę.Ciasto jest dość gęste,wyłożyć na blaszkę i ułożyć wypestkowane węgierki.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 min.

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak |

Źródło: rodzinne
Autor: Maryla

Przepis dodany przez: marysia50