Strona główna Dieta niskosodowa ciasta i ciastka Pavlova biała z kiwi

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pavlova biała z kiwi

Dieta: · niskosodowa · po prostu smaczne ·

Owoce kiwi rewelacyjne sprawdzają się w tym przepisie przepisu, łamiąc słodycz bezy z pianką w środku i dodając lekkości całemu ciastu...

Pavlova biała z kiwi


Składniki
* 6 białek
* 300 g miałkiego cukru
* 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
* 1 łyżeczka białego octu winnego (ostatecznie może być spirytusowy)
* 400 ml śmietany kremówki
* 5 owoców kiwi


Wykonanie
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę octu.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować okrąg, najlepiej odrysowując od dna średniej tortownicy. Wyłożyć na niego masę białkową nieco wyrównać górę. Wstawić do nagrzanego do 180 (160 przy termoobiegu) stopni piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 (140) stopni. Piec 1,5 godziny. Wystudzić w uchylonym piekarniku.

Zimną bezę ułożyć na paterze papierem do góry, delikatnie zerwać papier. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę (bez cukru). Udekorować plastrami kiwi.

Przepis na którym się wzorowałam pochodzi z blogu http://mojewypieki.blox.pl.

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 10

Źródło: mojewypieki.blox.pl

Więcej zdjęć:

Pavlova biała z kiwi

Pavlova biała z kiwi



Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Cynamonowy puchar
Wielkanocna zapiekanka z białą kiełbasą, jajkiem i zielonym groszkiem
Zapiekanka bakłażanowa
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X