Strona główna Dieta śródziemnomorska zupa Francuska zupa wiosenna

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Francuska zupa wiosenna

Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·

© luca fabbian - Fotolia.com


Składniki
2 łyżeczki masła
180 g posiekanego pora
3/8 posiekanej cebuli
755 ml wody
1 duży, posiekany ziemniak
1 posiekana marchewka
3/8 pokrojonych szparagów
25 g białego ryżu
Szczypta soli
90 g świeżego szpinaku
95 ml śmietany


Wykonanie
1.Rozpuść masło na patelni. Dodaj pora i cebulę. Pozostaw na ogniu aż zmiękną
2.Nalej do garnka wodę, dodaj marchewkę, ziemniaka, szparagi i ryż. Przypraw solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 30 min, aż warzywa i ryż będę miękkie
3.Wymieszaj szpinak ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min


Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 196 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 13 g
Cholesterol: 45 mg

Źródło: www.allrecipes.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy