Strona główna Dieta lekkostrawna zupa Zupa-krem ze świeżych ogórków

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa-krem ze świeżych ogórków

Dieta: · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·

© artjazz - Fotolia.com


Składniki
3 średnie ogórki sałatkowe
2 szklanki bulionu warzywnego
sok z połowy cytryny
pół łyżeczki cukru
pół szklanki śmietanki kremówki
pół pęczka kopru
świeżo zmielony pieprz


Wykonanie
Ogórki obrać, wydrążyć nasiona, a 2 i pół pokroić w kostkę. Zalać wywarem i gotować ok. 20 minut.

Pozostałe pół ogórka zetrzeć na grubej tarce.

Zupę zmiksować i doprawić cukrem solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zagęścić śmietaną.

Do zupy dodać starty ogórek i posiekany koper. Wymieszać i podawać.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 170 kcal
Białko: 2 g
Tłuszcze: 15 g
Węglowodany: 5 g




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy