Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Zapiekanka selerowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zapiekanka selerowa

Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa ·


Składniki
1 seler,
150 g chudej szynki
150 g makaronu razowego
6 łyżek ketchupu
200 ml jogurtu
1-2 jaja
3 łyżki tartej bułki
1 łyżka masła
1 łyżka tartego żółtego sera
sól, papryka do smaku
tłuszcz i bułka tarta do naczynia



Wykonanie
Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, rozdrobnić na tarce. Szynkę pokroić w cienkie paski, wymieszać z selerami.

Makaron ugotować al dente i odcedzić. Na dnie natłuszczonego i wysypanego bułką tartą naczynia ułożyć makaron, a następnie równomiernie rozsypać seler z wędliną.

Ketchup, jogurt, sól, paprykę i jaja dobrze rozmieszać i zalać potrawę, posypać tartą bułką i małymi kawałeczkami masła oraz tartym serem. Piec ok. 40 min.

Podawać z sałatą lub surówką.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 55 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: jesien21




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy