
Podziel się:




Rolmopsy śledziowe
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·

Składniki
8 filetów śledziowych
2 średnie cebule
2 duże ogórki kiszone
Musztarda rosyjska
1/2 szkl octu jabłkowego
1 szkl wody
1 łyżeczka cukru
Kilka ziarenek ziela angielskiego
4 listki laurowe

Wykonanie
Przygotować zalewę: ugotować ocet z wodą, cukrem, zielem angielskim
i listkami laurowymi.
Filety ułożyć w naczyniu skórą do dołu, posmarować musztardą i ułożyć na nich po plasterku cebuli i ogórka. Następnie każdy filet zwinąć w ciasny rulon i wbić w niego wykałaczkę, tak aby rolmopsy się nie rozpadły. Naczynie z rolmopsami zalać zalewą. Najlepsze są tak po 3-4 dniach.

Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 20 (nie licząc marynowania) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Źródło: Develey

Przepis dodany przez: jo-asienka