Strona główna Dieta wysokowapniowa przekąski Rolada szpinakowa z łososiem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Rolada szpinakowa z łososiem

Dieta: · wysokowapniowa · niskokaloryczna ·

Wykwintne danie, nadspodziewanie proste w przygotowaniu i niezbyt drogie. Doskonale będzie pasować do zimnego bufetu nawet w największe święta.

© Taratorki - Fotolia.com


Składniki
150 g wędzonego łososia
450 g mrożonego szpinaku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
4 jajka
4 łyżki koperku
200 g twarogu
2-4 łyżek jogurtu naturalnego
sok z 1 cytryny
2 łyżki masła


Wykonanie
Szpinak poddusić na maśle, osączyć, wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką, rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 200 stopni. Lekko wystudzić.

Twaróg wymieszać z jogurtem i koperkiem, dodać sól i sok z cytryny. Rozsmarować na "cieście" szpinakowym, ułożyć kawałki łososia, zrolować. Zawinąć roladę w folię i odłożyć na 2 godziny do lodówki.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 172 kcal




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta wysokowapniowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Żółty ser niskotłuszczowy
Sernik cappuccino
Dietetyczne trufle
Sernik Tiramisu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy