Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Risotto z ziarnami zbóż

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Risotto z ziarnami zbóż

Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·


Składniki
Ok. 4 filiżanek odtłuszczonego bulionu drobiowego
4 posiekane ząbki czosnku
100 g długoziarnistego brązowego ryżu
200 g nasion wyłuskanych mieszanych zbóż (pszenica, jęczmień, owies i inne)
100 g niskotłuszczowego parmezanu
2 łyżki świeżej natki pietruszki


Wykonanie
Zagotować 1/4 bulionu, dodać czosnek i gotować jeszcze ok.1 minuty. Wymieszać ryż ze zbożami i gotować ok. 1 minuty. Dolać resztę bulionu.

Gotować mieszankę ryżu i zbóż w bulionie przez ok. 25 minut. Miękki ryż i zboża odcedzić, posypać parmezanem i zieloną pietruszką.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 250 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcze: 4 g




Przepis dodany przez: jesien21




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy