Strona główna Dieta śródziemnomorska przekąski Pomidory faszerowane tuńczykiem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pomidory faszerowane tuńczykiem

Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa ·


Składniki
6 dużych dojrzałych pomidorów
3 jajka
1 puszka tuńczyka w oleju
2 łyżki kaparów
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
2 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu


Wykonanie
Pomidory wymyć. Ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć miąższ i pestki.
Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem.
Do masy dodać jogurt, majonez, kapary, posiekaną pietruszkę i pieprz. Skropić sokiem z cytryny.
Nałożyć farsz do wydrążonych pomidorów.
Pomidory dodatkowo udekorować majonezem i pietruszką.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 10 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: jesien21




Komentarze

Jadka.Z     |     18:37:11, 23-08-2007
skąd wziąść kapary, nigdy ich nie widziałam Jadka


leluri     |     18:49:34, 16-12-2008
nie przepadam za kaparami, czy można je czymś zastąpić lub nie dodawać. przekąska smacznie brzmi

Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy