Strona główna Dieta lekkostrawna przetwory Jabłka prażone

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jabłka prażone

Dieta: · lekkostrawna · niskosodowa ·

© Jola B. - Fotolia.com


Składniki
4 kwaskowate jabłka
łyżeczka masła
szczypta kardamonu
szczypta cynamonu


Wykonanie
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na plasterki. Masło rozgrzać i do naczynia włożyć jabłka, cynamon i kardamon. Prażyć do momentu aż jabłka będą miękkie ale nie rozpadające się.

Podawać do drobiu, wieprzowiny lub jako farsz do naleśników.

Rodzaj potrawy przetwory Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 89 kcal
Tłuszcze: 1 g
Węglowodany: 22 g
Zawartość sodu: 7 mg
Cholesterol: 3 mg




Przepis dodany przez: yasqlka




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Polecamy Oferty pracy