Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Deska grillowych specjałów

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Deska grillowych specjałów

Dieta: · niskowęglowodanowa · bezglutenowa ·

Grillowe produkty podane na pięknej, drewnianej desce zachęcają do jedzenia. Drewniane naczynie sprawia, że nawet zwyczajna kiełbaska czy ogórek zyskują niecodzienny wygląd jak i smak. Bo to, co jest ładnie podane smakuje znacznie lepiej! Spróbujcie sami!

Deska grillowych specjałów


Składniki
• 2 plastry karkówki,
• 2 kiełbaski
• 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych
• Papryka żółta i czerwona
• 1 cebula
• przyprawa grillowa



Wykonanie
Mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki w plastry. Wymienione wyżej składników nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki. Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).
W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!
Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 25 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: www.urbanek.com.pl
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy