Strona główna Dieta dla diabetyków przekąski Awokado z tuńczykiem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Awokado z tuńczykiem

Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·

© Elzbieta Sekowska - Fotolia.com


Składniki
2 dojrzałe (ale nie bardzo miękkie) awokado
łyżka soku z cytryny
2 ugotowane na twardo jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
szczypiorek, natka pietruszki
łyżka gęstego jogurtu
sól, pieprz do smaku

UWAGA; wszystkie składniki powinny być wcześniej schłodzone zw lodówce.


Wykonanie
Awokado przekrajamy na pół, usuwamy pestkę i lekko wydrążamy, powiększając otwór wokół pestki. Spryskujemy owoce sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Żółtka, kawałki awokado z drążenia i tuńczyka miksujemy na gładką masę, białka drobno siekamy, podobnie zieleninę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiając solą i pieprzem. Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy