Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Sałatka "Wszystko co mam"

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka "Wszystko co mam"

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · bezglutenowa ·

NADAJE SIĘ TEŻ DLA BEZGLUTENOWCÓW


Składniki
Baza: kapusta pekińska ( mała sztuka lub ¾ większej)
kukurydza w puszce
cebula czerwona - 2 sztuki
garść rodzynek i/lub moreli i/lub śliwek suszonych
3 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz



Wykonanie
Kapustę pokroić w cienkie plastry, a wyjdą ładne „piórka”. Wrzucić do miski.
Cebule obrać i pokroić w półpiórka (cebula na 4 części). Kukurydzę odsączyć, przelać woda i osączyć na sicie.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Wystudzić.
Rodzynki, śliwki, morele umyć ( wszystkie są niestety konserwowane, więc trzeba zmyć to świństwo) i osuszyć na ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki wymieszać dodając majonez i jogurt, sól i pieprz.
Taaakie jedzenie!


Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 8

Źródło: własne
Autor: awapastel



Przepis dodany przez: awapastel




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy