Strona główna Dieta dla diabetyków przekąski Papryka faszerowana na zimno

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Papryka faszerowana na zimno

Dieta: · dla diabetyków · wysokowapniowa ·


Składniki
4 kształtne zielone papryki
pół papryki żółtej, pół czerwonej
200 g twarogu,
3 łyżki g tartej bułki,
100 g solanu, bryndzy lub fety
2 ząbki czosnku,
sok z 1/2 cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sol, pieprz
natka pietruszki


Wykonanie
Strąki papryki umyć, rozciąć na połówki i wykroić gniazda nasienne. Sery rozgnieść widelcem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać.

Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce i rozetrzeć na miazgę ze szczypta soli, dodać do serów, razem z oliwą i sokiem z cytryny. Utrzeć na gładką masę o konsystencji pasty. Doprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Farszem napełnić połówki papryki, tworząc niewielkie kopczyki. Wstawić na conajmniej pół godziny do lodówki.

Podawać przybrane listkami pietruszki i paseczkami kolorowej papryki.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc chłodzenia) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta wysokowapniowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Żółty ser niskotłuszczowy
Sernik cappuccino
Dietetyczne trufle
Sernik Tiramisu
Polecamy Oferty pracy