Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Naturalna Gotowanie - Jajecznica z papryką

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Naturalna Gotowanie - Jajecznica z papryką

Dieta: · po prostu smaczne · bezglutenowa ·

Idealna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy

Naturalna Gotowanie - Jajecznica z papryką


Składniki
Składniki dla 1 osoby:
• 3 jajka
• 2-3 papryki konserwowe
• 2 duże łyżki sałatki szwedzkiej
• Sól, pieprz do smaku
• 2 łyżki masła
• 1 łyżka szczypiorku




Wykonanie
Paprykę i sałatkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski i łączymy z ogórkami z sałatki szwedzkiej. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem a następnie łączymy z warzywami. Masę wylewamy na rozgrzane masło, intensywnie mieszając. Smażymy na niewielkim ogniu. Po ok. 3 minutach jajecznica powinna być gotowa.
Podajemy na patelni lub przekładamy na talerz. Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 1

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Komentarze

anada     |     23:27:48, 27-12-2015
Ja robię podobnie. Z pomidorami, cebulą, parówkami drobiowymi. Z jednego "zwykłego" jajka można w ten sposób wydobyć kilka smaków.

Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy