Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Łosoś z grilla w ziołach

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Łosoś z grilla w ziołach

Dieta: · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·

© Igor Negovelov - Fotolia.com


Składniki
4 dzwonka łososia grubości 2 cm każde,
4 łyżki oliwy,
sok z 2 limonek lub jednej cytryny,
łyżeczka suszonego oregano,
łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
pół łyżeczki suszonej bazylii, sól, pieprz



Wykonanie
Suszone przyprawy skropić sokiem i zostawić na 15 minut. Wymieszać oliwę z pietruszką i namoczonymi ziołami. Posmarować łososia powstałą w ten sposób marynatą, przyprawić solą i pieprzem, wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Opiec z obu stron bez przykrycia przez 4-5 min na wcześniej średnio rozgrzanym ruszcie. Dopiec rybę częściowo przykrytą na wyższym poziomie rusztu, przez 10 min, polewając często marynatą.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 25 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy