Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Karp gotowany na winie

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karp gotowany na winie

Dieta: · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·

© kropic - Fotolia.com


Składniki
600 g karpia,
sól ziołowa
150 ml czerwonego wina
listki świeżego rozmarynu, tymianku, szałwii
natka z pietruszki
50g masła


Wykonanie
Porcje karpia przyprawić solą ziołową (zioła prowansalskie, suszona natka z pietruszki i sól morska). Położyć je na kratce (sitku) bądź płótnie nad naczyniem z winem i świeżymi ziołami.

W zależności od wielkości porcji karpia gotować na parze ok. 7-10 minut.

Ugotowane porcje natrzeć masłem i posypać lekko natką z pietruszki

Podawać z ziemniakami, ryżem lub warzywami ugotowanymi na parze

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 25 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Tomasso




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy