Strona główna Dieta niskosodowa danie główne Karp duszony w porach

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karp duszony w porach

Dieta: · niskosodowa ·


Składniki
150 g chudego karpia
100 g porów
masło
listek laurowy
pieprz ziołowy


Wykonanie
1.pory umyć, oczyścić i pokroić na cienkie talarki
2.połowę warzyw nasypać do rondelka, położyć rybę, popieprzyć i przykryć pozostałymi porami
3.dodać ½ łyżeczki masła, ½ łyżeczki cukru i zalać wrzącą wodą
4.gotować na małym ogniu przez około ½ godziny (w razie potrzeby wodę uzupełnić)
5.ugotowaną rybę przełożyć na talerz
6.podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 1




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Polecamy Oferty pracy