Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Zupa warzywna

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa warzywna

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·


Składniki
1 pokrojony pasternak
2 posiekane ząbki czosnku
1 pokrojony ziemniak
1 pokrojona łodyga selera
1 posiekany por
3 filiżanki niskotłuszczowego wywaru drobiowego
¾ filiżanki wody
Szczypta pieprzu
¼ filiżanki natki pietruszki
1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek



Wykonanie
1.Wóz do garnka: pasternaka, ziemniaka, pora, selera, wlej wodę, dodaj masło i przyprawy. Zagotuj, a następnie gotuj, aż woda wyparuje
2.Dodaj do warzyw wywar drobiowy, gotuj aż warzywa będą miękkie, czyli około 15 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki



Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 180 kcal
Białko: 6 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 32 g
Zawartość sodu: 253 mg
Cholesterol: 7 mg

Źródło: www.boomergirl.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy