Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Zupa krem sojowo-groszkowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa krem sojowo-groszkowa

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·

Smaczna, zdrowa, niskokaloryczna i bez cholesterolu - bo zabielana mlekiem sojowym. Udany eksperyment z soją w roli "prawie głównej".

© IngridHS - Fotolia.com


Składniki
200 g mrożonego groszku
200 g ugotowanej lub konserwowej soi
500 ml wywaru warzywnego
6 szt. cebulki dymki
1 mały pęczek bazylii
garść rukoli
300 ml gotowego napoju sojowego


Wykonanie
W rondelku podgrzej wywar z warzyw razem z zamrożoną soją i groszkiem, dodaj drobno posiekane cebule dymki. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez pięć minut. Do zupy dodaj liście bazylii, rukoli i dolej napój sojowy. Całość przelej do blendera i miksuj przez chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji. Zupa smakuje doskonale z małymi grzankami.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: Sante



Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X