Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Włoska zupa z kiełbasą

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Włoska zupa z kiełbasą

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·


Składniki
445 g kiełbasy
1 rozdrobniony ząbek czosnku
Ok. ½ l wywaru wołowego
120 g obranych marchewek
1 puszka czerwonej fasoli
2 małe, pokrojone w kostkę cukinie
60 g szpinaku
Szczypta soli i pieprzu


Wykonanie
1.Podsmaż kiełbasę i czosnek
2.Bo bulionu dodaj pomidory, marchewkę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 min.
3.W innym naczyniu wymieszaj fasolkę( oraz zalewę, w której się z znajduje) z cukinią. Całość gotuj pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka
4.Połącz zawartość wszystkich naczyń, dodaj szpinak i gotuj, aż będzie on miękki.



Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 385 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcze: 24 g
Cholesterol: 58 mg

Źródło: www.allrecipes.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy