Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Sałatka ryżowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka ryżowa

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·


Składniki
2 filiżanki długoziarnistego ryżu
3 filiżanki wody
Ok. ½ kg pomidorów
½ łyżeczki pieprzu Cayenne
30 ml oliwy z oliwek
sok z jednej cytryny
puszka czerwonej fasolki
1 pokrojona, czerwona papryka
1 pokrojona, zielona papryka
1 mała posiekana cebula
sól i pieprz do smaku




Wykonanie
1. Połącz oliwę i sok cytrynowy
2. Polej pomidory gorącą woda i zdejmij skórkę
3. Wymieszaj ugotowany i ostudzony ryż z resztą składników
4. Całość polej oliwą z sokiem, dodaj przyprawy

Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 (dodaj ok, 25 minut na ugotowanie ryżu) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 8
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 382 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcze: 7 g
Węglowodany: 66 g
Zawartość sodu: 120 mg

Źródło: www.foodfit.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy