Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Sałatka ananasowo-tuńczykowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka ananasowo-tuńczykowa

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·


Składniki
2 puszki tuńczyka (kaałki w sosie własnym)
4 plastry świeżego ananasa (nie z puszki)
2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych
1 mała cebula
2 łyżki sosu vinaigret
4 gęstego jogurtu
sok z połowy małej cytryny
łyżeczka curry
łyżeczka sosu sojowego


Wykonanie
Tuńczyka osączyć i lekko rozdrobnić, ananasy pokroić na kawałki, orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Zmieszać sos vinaigret z drobno posiekaną cebulą, jogurtem, curry, sosem sojowym i sokiem cytrynowym.

Na talerze wyłożyć tuńczyka z ananasem, polać sosem i posypać orzeszkami.



Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 180 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcze: 6 g
Węglowodany: 13 g




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy