Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Pumpernikiel z warzywami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pumpernikiel z warzywami

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

Błyskawiczne w przygotowaniu kanapeczki, będące doskonałą przekąską. Odżywcze i pełne witamin, dostarczające energii na kilka godzin.

Pumpernikiel z warzywami


Składniki
Składniki dla 4 osób:
• 16 kawałków okrągłego pumpernikla
• 50g szynki
• 50g żółtego sera
• 2 papryki konserwowe
• 2 ogórki
• 4 patisony konserwowe
• Garść rukoli
• Kilka listków natki pietruszki



Wykonanie
Patisony i ogórki kroimy w cienkie plastry a paprykę konserwową w paseczki. Plastry szynki i żółtego sera kroimy na mniejsze kawałki.
Na pumperniklu układamy dowolna kombinacje składników np. ser żółty, szynka, rukola i plastry ogórka lub szynka, papryka i natka pietruszki lub ser żółty, rucola i patison lub szynka, papryka i natka.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy