Strona główna Dieta niskocholesterolowa desery Pudding ryżowy

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pudding ryżowy

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·

© viperagp - Fotolia.com


Składniki
100 g białego ryżu
600 ml odtłuszczonego mleka
½ łyżeczki soli
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka cukru
mieszane bakalie (rodzynki, migdały, orzechy, suszone mprele)




Wykonanie
1. Wymieszaj ryż, mleko i sól. Całość gotuj pod przykryciem około godziny, często mieszając
2. Kiedy ryż będzie zupełnie miękki pozostaw do wystudzenia, dodaj masło, wanilię, cukier, bakalie i wymieszaj


Rodzaj potrawy desery Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 90 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 136 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 1 g
Węglowodany: 25 g
Zawartość sodu: 260 mg

Źródło: www.foodfit.com



Przepis dodany przez: marta




Komentarze

Gaga8561     |     16:48:30, 10-11-2012
Czy bakalie (orzechy, suszone owoce)są lekkostrawne?

Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy