Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Polędwiczki z ogórkiem i papryką

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Polędwiczki z ogórkiem i papryką

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

Lekkie i zdrowe danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Z dodatkiem grillowanego mięsa i ogórków.

Polędwiczki z ogórkiem i papryką


Składniki
• 12cm kawałek polędwiczki wieprzowej
• 4-8 sztuk ogórków kwaszonych lub konserwowych
• 12 liści zielonej sałaty
• 6 plastrów żółtego sera
• Przyprawy: Sól, pieprz
• Koperek
• Oliwa z oliwek
• Kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia



Wykonanie
Polędwicę kroimy na 1cm kawałki, każdy kawałek wkładamy do torebki plastikowej i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i grillujemy na tacce lub smażymy z obu stron na grillowej patelni. W tym czasie myjemy i suszymy sałatę i na każdy talerz kładziemy do 3 liście. Tuż obok układamy kilka pasków żółtej i czerwonej papryki oraz krążki kwaszonych lub konserwowych ogórków.

Kiedy polędwica będzie gotowa, na każdy kawałek kładziemy połowę plastra żółtego sera i po kilku chwilach, kiedy ser nieco się stopi, zdejmujemy mięso z patelni. Polędwicę układamy na warstwie warzyw. Polewamy oliwą z oliwek, dekorujemy koperkiem i gotowe!


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 25 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy