Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Piwne szaszłyki wieprzowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Piwne szaszłyki wieprzowe

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

Nie zawierają zbyt wielu składników, można je przyrządzić praktycznie wszędzie - nawet na działce. Doskonały przepis na grilla z przyjaciółmi, na pewno przypadnie do gustu męskiej części znajomych.

fot. GG


Składniki
600 g mięsa wieprzowego (szynka, schab)
300 g boczku wędzonego
6 średnich cebul
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
2 łyżki piwa
4 łyżki oleju
sól, pieprz


Wykonanie
Mięso umyć i pokroić w kostki o boku ok 2 cm. Olej zmieszać z piwem, z papryką słodką i ostrą oraz z solą i pieprzem, dokładnie wymieszać z nim mięso, odstawić na co najmniej 1 godzinę w chłodne miejsce.

Boczek i cebulę pokroić w plastry. Na patyczki nadziewać po kolei kawałki mięsa, cebulę i boczek (rozpoczynając i kończąc mięsem).

Opiekać na grillu po 5 minut z każdej strony lub piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni (termoobieg albo grill) przez 20 minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 30 (nie licząc marynowania) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6


Więcej zdjęć:

fot. GG

fot. GG



Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy