Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Pierś indyka z sosem miodowo-musztardowym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pierś indyka z sosem miodowo-musztardowym

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·


Składniki
Ok. ½ kg piersi z indyka
½ szklanki niskotłuszczowego sosu winegret
½ szklanki mąki
1 szklanka płatków kukurydzianych
¼ filiżanki miodu
2 łyżeczki musztardy



Wykonanie
1. Nagrzej piekarnik do 200 °C
2. Pokrój mięso w plasterki
3. W osobnych naczyniach umieść: sos winegret, mąkę i płatki
4. Każdą porcję kurczaka zanurz w sosie, obtocz w mące, ponownie w sosie, a na koniec posyp płatkami
5. W osobnym naczyniu połącz miód i musztardę
6. Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i piecz ok. 7 minut, obróć mięso na drugą stronę i piecz przez kolejne 7 minut.
7. Podawaj polany sosem miodowo-musztardowym


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 335 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcze: 6 g
Węglowodany: 38 g
Zawartość sodu: 507 mg

Źródło: www.foodfit.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy