
Podziel się:




Pier¶ indyka z sosem miodowo-musztardowym
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
Ok. ½ kg piersi z indyka
½ szklanki niskotłuszczowego sosu winegret
½ szklanki m±ki
1 szklanka płatków kukurydzianych
¼ filiżanki miodu
2 łyżeczki musztardy

Wykonanie
1. Nagrzej piekarnik do 200 °C
2. Pokrój mięso w plasterki
3. W osobnych naczyniach umie¶ć: sos winegret, m±kę i płatki
4. Każd± porcję kurczaka zanurz w sosie, obtocz w m±ce, ponownie w sosie, a na koniec posyp płatkami
5. W osobnym naczyniu poł±cz miód i musztardę
6. Umie¶ć kurczaka w naczyniu do pieczenia i piecz ok. 7 minut, obróć mięso na drug± stronę i piecz przez kolejne 7 minut.
7. Podawaj polany sosem miodowo-musztardowym

Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: ¶rednie | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 335 kcal Białko: 31 g |
Tłuszcze: 6 g Węglowodany: 38 g |
Zawarto¶ć sodu: 507 mg |

¬ródło: www.foodfit.com

Przepis dodany przez: marta