Strona główna Dieta dla diabetyków dodatek do dania głównego Pieczone brukselki

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pieczone brukselki

Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·

© Elenathewise - Fotolia.com


Składniki
Ok. ½ kg brukselek
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Szczypta soli i pieprzu




Wykonanie
1.Nagrzej piekarnik do 200°C
2.Polej brukselki oliwą, przypraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj
3.Umieść brukselki w naczyniu do pieczenia. Piecz ok. 30 minut,aż będą miękkie



Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 39 kcal
Białko: 2 g
Tłuszcze: 2 g
Zawartość sodu: 69 mg

Źródło: www.diet.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy