Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Pieczarki nadziewane mielonym mięsem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pieczarki nadziewane mielonym mięsem

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

fot. GG


Składniki
12 kapeluszy pieczarek, dość sporych
500 g mielonego mięsa
1 jajko
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka otrąb
sól, pieprz do smaku
12 plastrów boczku
3 duże plastry żółtego sera


Wykonanie
Mięso wymieszać z jajkiem, otrębami, posiekaną cebulą, czosnkiem i przyprawami. Uformować kuleczki i włożyć do kapeluszy pieczarek, lekko spłaszczając tak żeby zajęły całą objętość kapeluszy. Na każdej pieczarce ułożyć 1/4 plastra sera a na nim plaster boczku.

Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 200 stopni (o ile to możliwe z funkcją rusztu). Podawać na ciepło z odrobiną ketchupu.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4


Więcej zdjęć:

fot. GG

fot. GG



Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy