Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Makaron razowy z domowym pesto

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Makaron razowy z domowym pesto

Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków ·

fot. Monika Mrozowska


Składniki
500 g makaronu razowego
70 g parmezanu
12 orzechów brazylijskich
6 łyżek sezamu
2 ząbki czosnku
1 mały pęczek natki pietruszki
2 garście rukoli
sok z 1 cytryny
1/3 szklanki oliwy z oliwek



Wykonanie
Ser ścieramy na tarce. Orzech brazylijskie, pietruszkę, rukolę, i czosnek drobno siekamy. Sezam mielimy w młynku do kawy. Całość miksujemy w Benderze z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek na jednolitą pastę. Po zmiksowaniu mieszamy z gorącym ugotowanym al dente makaronem.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: www.mamanaczasie.pl
Autor: Monika Mrozowska



Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy