Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Krewetki z masłem czosnkowym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Krewetki z masłem czosnkowym

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© komar.maria - Fotolia.com


Składniki
500 g krewetek koktajlowych
50 g masła
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
sól do smaku
cytryna


Wykonanie
Krewetki rozmrozić (najlepiej sparzając wrzątkiem). Czosnek obrać i pokroić na plastry. W rondelku rozgrzać 1 łyżkę masła zrumienić na złoto czosnek, wyjąć, wrzucić osuszone krewetki, chwile smażyć, dodać resztę masła, dusić jakieś 3 minuty. Posypać natka pietruszki i sola. Podawać ciepłe z dodatkiem cytryny.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 10 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy