Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Karp faszerowany warzywami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karp faszerowany warzywami

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© OlegD - Fotolia.com


Składniki
1 karp (ok. 1,3 kg)
4 średnie cebule
50 g masła
200 g mrożonej włoszczyzny
100 g mrożonego kalafiora
1 cytryna
2 gałązki natki
sól, pieprz


Wykonanie
Karpia umyć, sprawić, przyciąć ogon, opłukać, osuszyć i posolić. Cebule obrać, pokroić na plastry, obłożyć karpia z wewnątrz i na zewnątrz, zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na 12-24 h.

Rozmrożone warzywa i kalafiora przesmażyć lekko na połowie masła (mają pozostać twarde), doprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną natką. Karpia wyjąć, zdjąć cebulę i napełnić warzywami. Rozłożyć na rybie resztę masła, owinąć folią i piec w 180 stopniach przez 1 godzinę.

Po upieczeniu zdjąć z karpia folię, rybę przenieść na półmisek i podzielić na dzwonka, nie przekrawając kręgosłupa. W miejsca podziału włożyć plastry cytryny.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 90 (bez marynowania) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy