Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Jajecznica z drożdżami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jajecznica z drożdżami

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© Viktor - Fotolia.com


Składniki
łyżeczka masła
4-6 jaj
200-400 gramów świeżych drożdży piekarskich
drobno posiekana średnia cebula
sól, pieprz
siekana natka pietruszki


Wykonanie
Masło stopić na patelni. Wrzucić posiekaną cebule, zeszklić. Dodać drobno pokruszone drożdże i obsmażyć razem z cebulą, mieszając aż drożdże zmienią się w jednolitą masę. Jajka rozbić wcześniej w oddzielnym naczyniu, dodając przyprawy. Wlać masę jajeczną na patelnie i starannie wymieszać z cebulą i drożdżami. Smażyć na średnim ogniu, przez cały czas mieszając, aż jaja się zetną.

Podawać posypane natką pietruszki.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 2




Przepis dodany przez: ggacki




Komentarze

arabelka     |     18:03:49, 26-04-2008
co za paskudztwo:{do tej pory mi nie dobrze!!!!!za to jajecznica ze szpinakiem pycha:}

Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy