Strona główna Dieta śródziemnomorska zupa Hiszpańska zupa czosnkowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Hiszpańska zupa czosnkowa

Dieta: · śródziemnomorska ·

© Pawel Strykowski - Fotolia.com


Składniki
Pół szklanki oliwy z oliwek
duża główka czosnku
6 kromek pieczywa tostowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 l bulionu wołowo-drobiowego lub z mieszanych mięs
4 jajka
sól, ostra papryka do smaku


Wykonanie
Czosnek drobno posiekać i udusić w oliwie, pod koniec duszenia dodać do czosnku pokrojony w kostkę chleb tostowy i przysmażyć na rumiano. Garnek zdjąć z ognia, posypać czosnek i chleb papryką, wymieszać, dolać gorący bulion, ponownie wstawić na mały ogień, chwilę pogotować, doprawić i zmiksować na gładką masę.
Ogrzane talerze lub filiżanki na zupę lekko natłuścić oliwą, wbić w każdą po 1 jajku i zalać bardzo gorącą zupą. Podawać natychmiast.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Polecamy Oferty pracy