Strona główna Dieta niskowęglowodanowa danie główne Gulasz piwny

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Gulasz piwny

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© Dušan Zidar - Fotolia.com


Składniki
0,5 kg mięsa wieprzowego
3 średnie cebule
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka czerwonej papryki
1 butelka jasnego piwa
łyżeczka kminku
1 kromka razowego chleba
sól
pieprz


Wykonanie
Mięso wieprzowego należy umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Posypać papryką. Obrać cebule, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso - smażyć około 10 minut. Posypać kminkiem, wlać połowę jasnego piwa. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu około 45 minut.

Gdy mięso będzie miękkie dodać pokruszony chleb razowy i dolać resztę piwa. Gotować jeszcze 15 minut. Na końcu przyprawić pieprzem i solą.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: largetto




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy