Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Faszerowane pisanki

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Faszerowane pisanki

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© ewa kubicka - Fotolia.com


Składniki
10 jaj
łupiny z kilkunastu cebul (im więcej tym ciemniejsze będą skorupki)
4 łyżki majonezu
1 łyżka masła
1/4 pęczka natki pietruszki
1/4 pęczka drobnego szczypiorku
3 małe korniszony
biały pieprz do smaku



Wykonanie
Łupiny cebuli zalać ok 1,5 lita wody, gotować przez 10 minut. Lekko przestudzić, dodać łyżeczkę soli, włożyć dokładnie umyte i odtłuszczone jajka, przykryć łupinami. Ugotować na twardo, wyjąć na talerz z ręcznikiem papierowym, osuszyć i przetrzeć odrobiną tłuszczu. Najlepiej wstawić na noc do lodówki.

Zimne jaja przeciąć bardzo ostrym nożem (z ząbkami) na pół, nie obierając ze skorupek. Wyjąć żółtka, bardzo dokładnie rozgnieść je i utrzeć z masłem, a potem z majonezem. Dodać pokrojony bardzo drobno ogórek konserwowy i zieleninę. Doprawić białym pieprzem. Napełniać dołki po żółtkach, udekorować i podawać.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 35 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: glicynia




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X