Podziel się:
Dorsz w piwie
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 jajko
1 ½ szklanki piwa
1 szklanka mąki
1 łyżeczka soli czosnkowej
Szczypta soli i pieprzu
455 g filetów z dorsza
185 g płatków zbożowych
Olej

Wykonanie
1. Połącz ze sobą jajko, piwo, mąkę i przyprawy
2. Zanurz rybę w przygotowanej wcześniej mieszance
3. Posyp rybę płatkami zbożowymi
4. Piecz rybę na patelni lub w średnio rozgrzanym piekarniku, aż będzie złocista

| Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
| Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Dane dietetyczne dla jednej porcji:
|
Kalorie: 633 kcal Białko: 30 g |
Tłuszcze: 24 g |
Cholesterol: 102 mg |

Źródło: www.allrecipes.com

Przepis dodany przez: marta


