Strona główna Dieta po prostu smaczne ciasta i ciastka torcik owocowe cudo

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


torcik owocowe cudo

Dieta: · po prostu smaczne ·

Tort jest naturalny bez konserwantów i sztucznych dodatków , na bazie bitej śmietany i świeżych owoców. dekoracja naturalna pokazana na torcie.

torcik  owocowe cudo


Składniki
Biszkopt: Mąka tortowa 1szklanka , jajka 5szt. , cuk. puder 3/4 szklanki , proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka , bułka tarta
Masa owocowa : Śmietana kremówka 30% - 600 ml. cukier waniliowy 3 płaskie łyżeczki , zapach śmietankowy 5 kropli , truskawki św
DO DEKORACJI : Mandarynka 1 szt, kiwi 1 szt. jagody 3dkg. truskawka 5 dkg. ubita śmietana odłożona po ubiciu do mas, 20 dkg



Wykonanie
1/ PRZYGOTOWANIE BISZKOPTA : Oddzielamy żółta od białek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na bardzo sztywno. Do żółtek dodajemy proszek , miksujemy na jednolitą masę , przekładamy do ubitych białek , lekko mieszając łopatką /jednolita masa/ , dodajemy mąkę i delikatnie , ale dokładnie wymieszamy , Tak ładnie i równo wymieszaną masę wykładamy na tortownicę 22 do 24 cm. wysmarowaną margaryną i podsypaną bułką tartą , Ładnie wyrównaną masę wkładamy do piekarnika w 180 stop. na 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy i robimy trzy płaty - krążki .
TAKIEGO BISZKOPTU JESZCZE NIE JEDLIŚCIE , ale trzeba się do nie go przyłożyć .
2/ PRZYGOTOWANIE śMIETANY : Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,cukr. waniliowym i olejkiem śmietankowym. Odkładamy część śmietany do obłożenie torta i dekoracji , pozostałą część dzielimy na dwie części , do jednej dodajemy przygotowane wcześniej truskawki , a do drugiej jagody .
3/ PRZYGOTOWANIE MASY : Nie zależnie od owoców tak samo , Umyte i oczyszczone owoce zagotujmy króciutko z dodatkiem 50 ml. wody , i cukru / połowę wagi owoców / dodajemy kw, cytrynowy by utrzymać naturalny kolor owoców , a szczególnie jagód bo wyjdą brzydkie atramentowe. Rozpuszczoną w wodnej kąpieli żelatynę w 100 ml. wody , Lekko ostudzamy , ale dobrze ciepłą wlewamy do masy , dokładnie mieszając . Wkładamy przygotowaną część ubitęj śmietany i dokładnie mieszamy , Tak przygotowaną masą pokrywamy jeden z krążków , uprzednio nasączony ponczem, przykładamy drugim , nasączmy go , kładziemy drugą masę i nasączonym trzecim krążkiem przykrywamy / nasączoną stroną do środka/

PONCZ TO : 150 ML. WODY , 1 ŁYŻKA STOŁOWA CUKRU I 25 ML. RUMU / AROMATYCZNEGO .
4/ Tak przełożonego torta wkładamy do lodówki by porządnie stężał

DEKORACJA to obłożenie dokładnie torta bitą śmietaną i ułożenie owoców w/g własnej koncepcji , TU MACIE POLE DO POPISU ,

Ciekawe dekoracje możecie przysłać na mojego e-maila . MOGĘ SIĘ RÓWNIEŻ ZREWANŻOWAĆ !!!

TAKI TORCIK JEST REWELACJNYM PREZENTEM NA RÓŻNE UROCZYSTOŚCI RODZINNE I TOWARZYSKIE .

Życzę smacznego i ogromnej satysfakcji z udanego TORCIKA
p.s . jeżeli za pierwszym razem się nie uda to nic straconego , trening czyni mistrza .



ZAPRASZAM SERDECZNIE ! Edi 21

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 40 (cena pezystępna) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 8

Źródło: kawiarniajoasia.pl
Autor: Edi 46



Przepis dodany przez: Edi 46




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Ciasto ze śliwkami
Grzybki marynowane z przepisu babci
Penne z pesto rosso picante
Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X