Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Zupa marchewkowa z imbirem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa marchewkowa z imbirem

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

© William Berry - Fotolia.com


Składniki
2 łyżeczki oliwy
1 mała cebula
2 łyżki startego świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
1 l bulionu drobiowego
1 kg marchwi
100 ml mleka skondensowanego (odtłuszczonego)
kmin rzymski, sól i pieprz do smaku


Wykonanie
Na rozgrzaną w dużym naczyniu oliwę wrzucić posiekaną cebulę, imbir i zmiażdżony czosnek. Smażyć do zeszklenia się cebuli. Dodać 3/4 litra bulionu i startą marchew. Naczynie przykryć i gotować na małym ogniu przez ok 30 minut, aż marchew będzie miękka.

Zupę zmiksować blenderem, wymieszać z mlekiem dodać ew. pozostały bulion, doprawić kminem, solą i pieprzem.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 160 kcal




Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X