Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Smażony karp panierowany

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Smażony karp panierowany

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Maksim Shebeko - Fotolia.com


Składniki
1 karp ok 1 kg
3 średnie cebule
2 jajka
mąka i bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
przyprawy, sól, pieprz



Wykonanie
Karpia sprawić, oskrobać, pokroić w dzwonka, umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry. Karpia ułożyć warstwami w naczyniu, przekładając cebulą. Pozostawić na noc w lodówce. Następnie rybę lekko opłukać, osuszyć, doprawią solą i pieprzem, pozostawić na 2 godziny. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażyć na złoto na oleju.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 35 (nie licząc marynowania) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy