Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Ryba po grecku

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ryba po grecku

Dieta: · niskocholesterolowa ·

Sos warzywny z tego przepisu jest też doskonałym dodatkiem do mięs. Rybę można także usmażyć bez panierki, jest wówczas zdrowsza i mniej kaloryczna.

© CCat82 - Fotolia.com3


Składniki
1 kg jędrnych filetów z ryby (np. dorsz lub morszczuk, najlepiej nie mrożone)
2 duże marchewki
1 duża pietruszka
1/2 średniego selera
2 średnie cebule
4 łyżki przecieru 100 ml przecieru pomidorowego
3/4 szklanki oleju
1 łyżka musztardy
3 liście laurowe, 6 ziaren pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka bułki tartej



Wykonanie
Filety oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, panierować w mące, jajku i tartej bułce i smażyć na połowie oleju na złoty kolor. Odsączyć, wystudzić.

Warzywa zetrzeć, cebulę posiekać w kostkę i dusić na głębokiej patelni aż się lekko zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, przyprawy, dusić mieszając do miękkości. Dodać pomidory i musztardę i dusić jeszcze kilka minut do odparowania płynu. Doprawić.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 8




Przepis dodany przez: ena




Komentarze

PYRA     |     19:29:38, 14-02-2012
pyszne!!

Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X