Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Rolmopsy śledziowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Rolmopsy śledziowe

Dieta: · po prostu smaczne ·

Jacek Chabraszewski - Fotolia.com


Składniki
8 filetów śledziowych
2 średnie cebule
2 duże ogórki kiszone
Musztarda rosyjska
1/2 szkl octu jabłkowego
1 szkl wody
1 łyżeczka cukru
Kilka ziarenek ziela angielskiego
4 listki laurowe



Wykonanie
Przygotować zalewę: ugotować ocet z wodą, cukrem, zielem angielskim
i listkami laurowymi.
Filety ułożyć w naczyniu skórą do dołu, posmarować musztardą i ułożyć na nich po plasterku cebuli i ogórka. Następnie każdy filet zwinąć w ciasny rulon i wbić w niego wykałaczkę, tak aby rolmopsy się nie rozpadły. Naczynie z rolmopsami zalać zalewą. Najlepsze są tak po 3-4 dniach.



Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 25 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: Camila




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy